Appelsin flæsk

 
12-05-2011
Frugtflæsk



20 bladehusblas
2 dl. koldt vand
½ kg. sukker
1/4 l. vand
1/4 tsk. citronsyre
Revet skal af 1 appelsin
1 dl. appelsinsaft
2 spsk. citronsaft
Husblasen udblødes 2 min. i 2 dl koldt vand.

Sukker, 1/4 liter vand og citronsyre hældes i en gryde og stilles lunt 15 min., til sukkeret er smeltet. Lagen bringes i kog.

Husblasen med vandet smeltes i sukkerlagen og koges heri 20 min. over svag varme.

Når der er slukket, tilsættes appelsinskal og frugtsaft.

Et glas- eller porcelænsfad, der er 20 cm på hver led, skylles i koldt vand. Saften hældes i og afkøles.

Massen skæres i firkanter, der trilles i tesukker og tørres nogle timer ved stuetemperatur, før de gemmes i dåser med pergamentpapir mellem lagene.





 
 
Find information om: madopskrifer mad guiden guide
(Hovedkategori: Madopskrifter)