Chokolademedaljer

 
12-05-2011
Medaljer



Dej:
250 g. mel
185 g. smør
70 g. flormelis
2 æggeblommer
1 spsk. kakao

creme:
3 æggeblommer
30 g. sukker
½ stangvanille, kornene heraf
2 bladehusblas
Flødeskum af 1½ dl. piskefløde
Hak smørret i melet og ælt dejen med flormelis, æggeblommer, chokolade og kakao.

Lad den hvile koldt nogle timer.

Udrul dejen, udstik runde kager og bag dem ved god varme 200 grader i ca 10 minutter.

Kan gemmes i dåse.

Til cremen røres æggeblommer og sukker godt, vanille og husblas, opløst i 1-2 spsk. vand, røres i, og lidt efter vendes flødeskummet i.

Halvdelen af de runde kager glaseres med smeltet chokolade, og når den er stivnet, lægges kagerne sammen to og to med cremen imellem.

Kan pyntes med flækkede mandler eller nøddekerner, mens chokoladen er blød.





 
 
Find information om: guiden madopskrifer mad guide
(Hovedkategori: Madopskrifter)