Fastelavensboller

 
11-05-2011
Fastelavnsboller



100 gram Margarine
450 gram Hvedemel
50 gram Sukker
1 tsk. Salt
2.5 dl. Piskefløde 38%
25 gram Gær

Fyld:
100 gram Ren rå marcipan

Pensling:
2 Æggehvider

Pynt:
2 spsk. Flormelis
Margarinen smeltes, og fløden hældes i den, så den bliver lun. Gæren opløses i lidt af den lune fløde. Al væsken blandes med salt, sukker og mel. Dejen æltes sammen og hæver tildækket i ca. 45 minutter.

Rul dejen ud med let hånd på et melet bord i ca. 1 cm tykkelse. Skær den i firkanter på 10*10 cm, og læg lidt marcipan på hvert dejstykke. Luk firkanterne sammen og form den til boller. Stil dem på sammenføjningen, pensl med sammenpisket æggehvider og lad dem efterhæve på pladen.

Bollerne bages ca. 12 minutter ved 210 grader.

De afkølede boller pyntes med flormelis drys eller tynde fine strimler af kageglasur.





 
 
Find information om: guide madopskrifer mad guiden
(Hovedkategori: Madopskrifter)