Fordel energien rigtigt

 
22-05-2010
Slanketips



Ved at vælge de rigtige fødevarer, kan du spise dig mæt hver gang du er sulten, og alligevel tabe dig.

Energi fra kosten stammer fra kulhydrater, protein og fedt. Men det er ikke lige meget, hvor meget du får af de tre grupper.

Man anbefaler p.t. at en sund kost består af 55-60 pct. kulhydrat, 10-15 pct. protein og max 30 pct. fedt. Men er du overvægtig, vil du lettere tabe dig, hvis du ændrer på fordelingen.

F.eks.:
20-25 pct. protein
40-50pct. kulhydrat
25-35pct. fedt

Fordelen er, at protein giver en god mæthedsfornemmelse. Med lidt flere proteiner i maden får du både lettere ved at forebygge overvægt, ved at tabe dig og ved at holde vægten.

Protein slanker bedre end kulhydrater. Du kan derfor roligt spise mere af f.eks. helt magert kød.





 
 
Find information om: madopskrifer mad guiden guide
(Hovedkategori: Madtips)