Fransk chokoladetærte

 
23-05-2010
Franske opskrifter



Dej:
100 g smør
50 g sukker
1 æggeblomme
150 g mel

Fyld:
125 g chokolade
1 spsk. smør
50 g sukker
½ dl vand
2 æg
evt. 1 spsk. rom

Pynt:
2 dl fløde til skum
Dej:
Hakke smør, sukker og æggeblomme ud i melet. Dejen æltes sammen og lægges koldt ½-1 time.

En smurt springform beklædes med den udrullede dej. Tryk dejen fast op ad siderne.

Prik den med en gaffel og bag den ved 225 grader i 12 minutter.

Tages af formen mens den er lunken.

Fyld:
Chokoladen knækkes i mindre stykker og smeltes med smørret over vandbad.

Vand og sukker koges til en tyk lage i få minutter og hældes under kraftig omrøring i chokoladen.

Æggeblommerne piskes i en ad gangen. Gryden tages fra varmen. Smag evt. til med rom. Hviderne piskes til stift skum, blandes i, og når massen er kold, hældes den i den bagte form.

Sæt den koldt. Pynt med flødeskum inden serveringen





 
 
Find information om: guide madopskrifer mad guiden
(Hovedkategori: Madopskrifter)