Frikadeller med stuvet hvidkål

 
07-05-2011
Dansk Mad



Frikadeller:
500 g. hakket kød f.eks. svinekød
1 1/2 tsk. groft salt
60g. mel
1 æg
100g. revne løg
3 dl. letmælk
1/4 tsk. stødt peber

stegning:
15 g. smør
1 spsk. olie

hvidkål:
1000 g. hvidkål
1/2 l. letmælk
3 spsk. majsstivelse
Revet muskatnød
Salt
peber
Frikadeller:
Rør kødet sejt med salt ? gerne 3-4 minutter. Rør de tørre ingredienser i kødet sammen med løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time. Form farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og olie - ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige - ca. 4 minutter på hver side. Frikadeller skal gennemsteges.


Stuvet hvidkål:
Snit kålen groft, og kog den i letsaltet vand 8-10 minutter. Kog mælken op, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Kog sovsen godt igennem. Smag til med muskatnød, salt og peber. Vend kålen i. Lad det simre et par minutter under omrøring.

Bedømmelse: 9.00 af 10





 
 
Find information om: mad guiden madopskrifer guide
(Hovedkategori: Madopskrifter)