Gode slanketips

 
22-05-2010
SlanketipsMotion og gode kost vaner vil altid være den bedste løsning, hvis du vil tabe dig. Her er en række slanketips, som gør det lettere for dig at tabe dig eller at holde den slanke linie:

1. Spis ikke for hurtigt

Det tager cirka 20 minutter fra maven bliver fuld, til hjernen finder ud af, at du er mæt. Så spis ikke mere end du selv mener, at du har plads til.

2. Spring ikke måltiderne over
Du taber dig ikke ved at sulte dig selv og springe måltiderne over. Når du ikke indtager føde, så daler din forbrænding. Spis derfor regelmæssigt, så din krop hele tiden har noget at arbejde med.

3. Spis nødder
Spis nødder i stedet for slik, når du føler dig lækkersulten. Det er rigtig at nødder indeholder fedt, men slet ikke i samme omfang som slik. Desuden indeholder nødder er lang række sunde ting, som er med til at holde dig krop sund.

4. Brug krydderier
Lad krydderier som gurkemeje, cayennepeber, chili, ingefær og hvidløg indgå i din daglige kost. Det sætter gang i stofskiftet og hjælper dig til at forbrænde mere fedt. Test viser, at personer der spiser krydret mad forbrænder ca. 45 kalorier mere pr. måltid end dem der holder sig fra disse ingredienser.

5. Suppe til forret
Lav en fedtfattig suppe til forret. Det mætter og gør at du ikke kan spise så meget til hovedret.

6. Drik vand til
Drik vand til din mad. Så bliver du hurtigere mæt.

7. Spis af små tallerkener
Server maden på små tallerkener. På den måde vil portionerne blive mindre, men du mærker det ikke. Det er fordi, du snyder dig selv til at tro, at du spiser mere end du gør.

8. Spis mørk chokolade
Hvis du skal spise slik, så vælg at spise mørk chokolade, med så meget cacao som muligt. Mørkt chokolade er sundt for kroppen, og giver mæthed.

9. Hold dig fra kulhydrater om aftenen
Du bevæger dig mindre i aftentimerne end i løbet af dagen. Derfor er det fornuftigt at undgå kulhydrater i aftentimerne, så de ikke sætter sig som fedt.

10. Find en allieret
Det er lettere at slanke sig, hvis man har en anden person at støtte sig op ad.

 
 
Find information om: guiden guide madopskrifer mad
(Hovedkategori: Madtips)