Kransekage

 
12-05-2011
Kransekage

Antal: 1 portion



½ kg. konfektmasse
200 g. flormelis (ca. 4 dl)
1 æggehvide

Kransekageglasur:
150 g. flormelis (ca. 3 dl.)
1 æggehvide
½ tsk. mel
50 g. chokolade til limning
Bland konfektmassen med sukker og tilsæt æggehviderne lidt ad gangen.
Konsistensen skal være fast.

Mandelmassen skal kunne formes uden at klistre, er massen for blød, flyder den ud.

Rul kransekagemassen i 2 cm. tykke pølser og skær dem i længder på 8 cm, 12 cm, 16 cm o.s.v. Længden øges hver gang med 4 cm indtil man har 7-8 stykker.

Sæt ovnen på 230 grader og form stykkerne til ringe.
Tryk ringene let flade foroven.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem 8-10 minutter, til de er svagt lysebrune. Lad dem køle af på pladen.
Varme er de bløde.

Form et stykke pergamentpapir til et kræmmerhus og klip et lille hul i spidsen.
Rør ingredienserne til glasur sammen og fyld den i kræmmerhuset.
Sprøjt tværstriber på de afkølede kageringe.
Smelt chokoladen.
Læg den største ring på en fad og pensl de øvrige med chokolade i bunden.
"Lim" ringene sammen , til kransekagen har fået sin form.





 
 
Find information om: guide mad madopskrifer guiden
(Hovedkategori: Madopskrifter)