Salat med Karl Johan-svampe og valnødder

 
10-05-2011
Svampesalater

Antal: 4 



300 g. faste små rørhatte
2 skalotteløg
50 g. valnødder
1 krøllet salat fx frissée eller eisberger
1 lille bdt.kørvel
1 lille bdt.purløg
1 lille buketskovsyre
olie til stegning

dressing:
2 dl. Jomfruolie
1 dl. Hvidvinseddike
Salt
Friskmalet peber

Svampene gøres i stand og skæres i fine skiver. Skalotteløgene pilles, vaskes og hakkes.

Krydderurterne og skovsyren skylles og finhakkes - gem nogle stilke til dekoration.

Valnøddekærnerne blancheres og skylles i kold vand. Salaten skylles og slynges fri for væde og plukkes/snittes. Hvidvinseddiken piskes med olie,

Salt og peber.

Rist de finthakkede skalotteløg i lidt olie, tilsæt de skiveskårne rørhatte og rist til svampene er gyldne.

Hældes på sigte og blandes sammen med valnøddekærnerne og salaten i dressingen.

Arettes i skål eller på tallerkner, dekoreres med krydderurtestilke og serveres med groft brød.






 
 
Find information om: mad guiden guide madopskrifer
(Hovedkategori: Madopskrifter)