Vietnamesisk fondue

 
09-05-2011
Fondue

Antal: 4



225 gram oksefilet skåret i papirtynde skiver
125 gram fast hvid fiskefilet skåret i tynde skiver
125 gram rensede blæksprutter
6 rå pillede kæmperejer skåret igennem på langs
1 tomat skåret i tynde skiver
1 løg skåret i tynde skiver
1 spsk. sesamolie
peber

suppe af:
2 tsk. olie
1 fed hvidløg hakket
2 skalotteløg hakket
1 spsk. koncentreret tomatpure
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 spsk. riseddike
ca. 7 dl suppe / bouillon

Tilbehør til fondue:
50 gram bønne-vermicelli udblødt og skåret i korte stykker
6 - 8 stk. kinesiske tørrede svampe udblødte og skåret i kvarte
2 blokke tofu skåret i små tern
125 gram kinakål skåret i små stykker
tørret rispapir - eller friske salatblade
friske mynte og korianderblade
krydret fiskesauce
ris
Arranger kød, fisk, blæksprutter og kæmperejer i adskilte bunker på et fad. Læg tomat og løgskiver i midten og drys det hele med peber og dyp med sesamolie. Stil fadet i køleskabet, mens kogelagen forberedes.

Varm olien i en gryde og lynsteg hvidløg og skalotteløg i ca. 30 sekunder. Tilsæt tomatpure, sukker, salt og eddike og bland det hele godt. Hæld suppen i, bring lagen i kog og hæld den over i en fonduegryde.


Arranger også vermicelli, svampe, tofu tern og kinakål i adskilte bunker på et serveringsfad. Hvis man bruger store ark rispapir, skal de skæres midt over, før de lægges på et fad. Fyld krydret fiskesauce i små skåle.

Når alt er klart anbringes fonduegryden midt på bordet og gæsterne tager enten en skive kød eller lidt fisk sammen med lidt grønsager og dypper dem i kogende suppe, så de bliver kogt hurtigt - normalt ikke mere end et minut.

Dyp imens 1 ark rispapir i varmt vand for at blødgøre det. Tag hurtigt den kogte mad op af suppen og læg den midt på rispapiret eller salatbladet. Læg et par mynte og korianderblade på og fond papiret eller salatbladet sammen til en pæn lille pakke. Dyp den i krydret fiskesauce, før den spises.





 
 
Find information om: guide madopskrifer guiden mad
(Hovedkategori: Madopskrifter)