Ananaskage

 
11-05-2011
Springformkage

Antal: 8 Pers.



250 g. smør/margarine
250 g. sukker ( 2½ dl )
4 æg
250 g. mel ( 5 dl )
1 tsk. bagepulver
1-2 ds. ananas i små stykker
50 g. mandler
Sukkeret røres hvidt og skummende med fedtstoffet. Æggene røres i et ad gangen, og der røres grundigt efter hvert æg. Mel og bagepulver blandes sammen og vendes i dejen.

Ca. 2/3 af dejen kommes i en smurt springform. Ananasstykkerne afdryppes omhyggeligt og fordeles over dejen. Mandlerne gives et opkog, smuttes hakkes og drysses over.

Resten af dejen lægges over med en ske i små klatter.

Kagen bages ved 170 grader C i ca. 1 time, eller til den er gylden og gennembagt.

Kagen kan serveres lun med flødeskum eller kold , pyntet med ananas.





 
 
Find information om: mad guide madopskrifer guiden
(Hovedkategori: Madopskrifter)