Blomkålsgratin

 
24-03-2011
Gratin (vegatar)



1 blomkålshoved
5 æg
50 gram hvedemel
3 dl. sødmælk
1 1/2 dl. vand
50 gram reven ost
40 + 20 gram smør
Rasp
Salt
Hvid peber og muskatnød
Del blomkålshovedet i halvstore buketter. Kog dem sprøde i letsaltet vand + mælk, ca. 5 minutter. Tag den herefter op.

Bag mel og smør (40 gram) grundigt igennem. Hæld mælk/vand kogelagen i lidt efter lidt, under omrøring. Kog saucen igennem et par minutter - til den er jævn. Smag til med salt, hvid peger og muskatnød.

Rør æggeblommer i saucen, når den er kølet en del af. Saucen skal forsat virke tæt og forholdsvis fast. Pisk æggehviderne stive. Fordel blomkålen i et smurt ildfast gratinfad. Vend æggehvider i saucen og hæld over blomkålshovederne.

Fordel et tyndt lag rasp over gratinen. Kom små smørklatter på toppen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader.





 
 
Find information om: guide guiden mad madopskrifer
(Hovedkategori: Madopskrifter)