Olien varmes og heri letsteger det hakkede løg, hvidløg og porren i strimler, peberfrugten istrimler uden kerner, samt fennikel i terninger.
Tomaterne flås, hvis de er friske, og skæres i småstykker, dåsetomater tilsættes som de er, lethakkede.
Alle krydderierne og vand samt hvidvin tilsættes og det hele koger i 10 min.
Fisken renses, skylles, skæres i ret storestykker og gnides med lidt salt. De friske muslinger skrubbes.
Halerne brækkes af jomfruhummerne, (hovederne kan gemmes til hummersuppe).
Den rensede fisk, de friske hummerhaler eller hele jomfruhummere, alle velrensede, tillige med de friske muslinger lægges i suppen. Alt smådamper til både fisk og skaldyr er gennemkogt i ca. 15 minutter.
Anvendes dåsemuslinger, bruges suppen , og muslingerne varmes blot med, og det samme gælder hummerhaler.
Fisk og skaldyr kan nu serveres for sig på en tallerken, suppen sies, smages til og serveres med klippet persille. Hertil nydes fisken og skaldyr. Det hele kan også serveres på en tallerken, meni så flad må man have en tom tallerken til ben og skaller.
Det smager godt med franskbrød til, der evt. dyppes i suppen.
|