Chokolade creme

 
12-05-2011
Creme

Antal: 1 liter



125 g. mørk chokolade (fx. Guanaja 70%)
5 dl. sødmælk
1 vanille stang
100 g. sukker
5 æggeblommer
50 g. maizena
1 dl. sødmælk
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Flæk vanillestangen på langs. Bring 5 dl. mælk samt vanille i kog i en gryde. Tag det af varmen og lad mælken trække. Tag vanillestangen op, skrab kornene af og kom den tilbage i gryden. Rør chokoladen i mælkeblandingen.

Pisk sukker og æggeblommer hvidt og luftigt. Bland 50 gram maizena og 1 dl. mælk og rør det i æggesnapsen.

Hæld chokoladeblandingen over i æggesnapsen under omrøring. Kom det hele tilbage i gryden og varm det igennem under kraftig piskning til cremen tykner. Hæld den færdige creme i en skål og stil den køligt

Denne Creme egner sig fortrinligt til dessert og kage tilberedninger, hvor man ellers ville bruge en konditorcreme uden chokolade





 
 
Find information om: guiden madopskrifer mad guide
(Hovedkategori: Madopskrifter)