Chokoladedrik

 
11-05-2011
Chokolade



100 g. mørk chokolade gerne Guanaja 70%
4 dl. sødmælk
10 g. lyst rørsukker
½ stang vanille
½ dl. piskefløde
Hak chokoladen fint og stil den til side.

Varm mælk, rørsukker, vanillestang og piskefløde op i en lille gryde.

Tag det fra varmen og lad det trække lidt.

Tag vanillestangen op og skrab kornene ned i mælken.

Tilsæt chokoladen og pisk kraftigt til blandingen er ensartet.

Stil drikkechokoladen koldt og tildækket natten over, således at mælkesyrebakterierne har tid til at udvikle sig. Dette bevirker at drikken får en mere koncentreret og fløjlsblød smag.

Varm forsigtigt drikkechokolden igennem inden serveringen.

Pisk grundigt og server i små kopper.





 
 
Find information om: guiden madopskrifer guide mad
(Hovedkategori: Madopskrifter)