Citrontærte

 
11-05-2007
Tærter

Antal: 8 Pers.



210 g. hvedemel
110 g. blødt smør
75 g. sukker
1 æg
1 tsk. revet appelsinskal
1 spsk. friskpresset appelsinsaft

Fyld:
4 æg
150 g. sukker
1 dl. piskefløde
1 tsk. reven citronskal
1 dl. citronsaft
0.5 vanillestang

Desuden:
2-3 spsk. sukker
Flødeskum til pynt
Ælt ingredienserne til dejen sammen og lad den hvile i køleskabet i ca. 20 minutter.

Pres dejen ud i en tærteform, der ca. er 26 cm i diameter. Bag bunden ved 175 grader i ca. 15 minutter på midterste rille.

Pisk æg og sukker skummende og cremet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kom fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten yderligere 45 minutter ved 175 grader. Afkøl tærten.

Drys 2-3 spsk. sukker over, og stil tærten under ovngrillen et par minutter. Hold øje med tærten hele tiden så den ikke brænder på.

Pynt tærten med flødeskum rundt langs kanten, og server evt. ekstra flødeskum til.





 
 
Find information om: madopskrifer guide guiden mad
(Hovedkategori: Madopskrifter)