Foccacia-boller

 
14-05-2011
Madpakke



Dej:

- 25 g. gær
- 3 dl. lunkent vand
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1 dl. grahamsmel
- 1 dl. durumhvedemel eller hvedemel
- Ca. 5½ dl. hvedemel

Fyld:

- 75 g. kogt røget skinke i tynde strimler eller skiver
- 3/4 dl. tomatpuré
- 50 g. revet gratineringsost eller anden mild ost
- 2-3 tsk. tørret oregano
1. Udrør gæren i vandet i en stor skål.

2. Kom olie, salt, grahamsmel og durumhvedemel i.

3. Tilsæt ca. 3 dl. af hvedemelet.

4. Tag dejen ud på bordet og tilsæt resten af melet. Ælt dejen godt sammen.

5. Kom dejen op i skålen igen og læg et viskestykke over. Lad dejen stå og hæve et lunt sted i ca. 1 time

6. Tag dejen ud på bordet og del den i 12-14 stykker. Rul dem til kugler og tryk dem til 1 cm. flade cirkler. Sæt foccaciaerne på bagepapir på en bageplade.

7. Tænd ovnen på 250 g.

8. Lad foccaciaerne efterhæve ca. 15 minutter.

9. Hvis der bruges skinke i skiver skæres det ud i tynde, korte strimler. Tryk små fordybninger i dejen med fingrene. Smør tomatpuré på. Fordel skinken over. Drys med ost og oregano.





 
 
Find information om: mad guide madopskrifer guiden
(Hovedkategori: Madopskrifter)