1. Udrør gæren i vandet i en stor skål.
2. Kom olie, salt, grahamsmel og durumhvedemel i.
3. Tilsæt ca. 3 dl. af hvedemelet.
4. Tag dejen ud på bordet og tilsæt resten af melet. Ælt dejen godt sammen.
5. Kom dejen op i skålen igen og læg et viskestykke over. Lad dejen stå og hæve et lunt sted i ca. 1 time
6. Tag dejen ud på bordet og del den i 12-14 stykker. Rul dem til kugler og tryk dem til 1 cm. flade cirkler. Sæt foccaciaerne på bagepapir på en bageplade.
7. Tænd ovnen på 250 g.
8. Lad foccaciaerne efterhæve ca. 15 minutter.
9. Hvis der bruges skinke i skiver skæres det ud i tynde, korte strimler. Tryk små fordybninger i dejen med fingrene. Smør tomatpuré på. Fordel skinken over. Drys med ost og oregano.
|