Italiensk mælkeis

 
11-05-2011
Is på ismaskine



6 Æggeblomme, pasteuriseret
170 gram Sukker
8 dl. Sødmælk
1 vanillestang
Kog sødmælken op med den flækkede vaniljestang og de udskrabede korn.

Lad den trække væk fra ilden.

Pisk æggeblommerne længe med sukkeret, til massen er hvid og luftig.

Si mælken over æggemassen og tryk al saft af vaniljestangen.

Pisk massen sammen og hæld den tilbage i gryden.

Varm forsigtigt op under omrøring.

Så snart cremen viser tegn på at tykne - d.v.s. den skal hænge så meget ved en træske, at man med en finger kan trække en streg på bagsiden af skeen, der beholder sporet.

Cremen må absolut ikke koge.

Hæld cremen i en skål og køl den af under jævnlig piskning.

Hæld den kolde creme i en ismaskine og frys den efter maskinens brugsanvisning.

Tips:

Isen kan varieres som andre isopskrifter med f.eks. tilsætning af knust hård nougat, eller 50 g cacao kogt sammen med mælk og vanilje.





 
 
Find information om: guiden mad guide madopskrifer
(Hovedkategori: Madopskrifter)