Jordbær bolsjer

 
12-05-2011
Bolcher



1 dl Vand
1.5 dl Druesukker
4 dl Sukker
½ spsk. Citronsyre
5 ml Jordbæraroma
2 ml Rød farve
Lig et håndklæde på bordet og lig så teflonvæven ovenpå.

Hæld noget Vinddruekerneolie ud på teflonvæven og smør det så ud over det hele. Smør også spartlerne og en saks ind i olien.

Hæld vand, druesukker og sukker ned i en gryde og kog det op til 165 grader.

Hæld massen ud på den smurte teflonvæv og lad det køle lidt ned i ca. 30 sek. drys nu citronsyren ud over massen og ælt det så grundigt ind.

Nu hælder du forsigtigt Jorbæraromaen over massen og ælter det ind igen.

Det samme gør du med den røde farve.

Når massen er blevet tyk, klipper du et lille stykke af og ruller det ud til en pølse. Klip nu nogle fine bolsjer.

Tips:

Opbevar bolsjerne i en tætlukket dåse eller noget andet. Drys bolsjerne med druesukker eller magnesium så de ikke klistrer sammen.





 
 
Find information om: guiden guide mad madopskrifer
(Hovedkategori: Madopskrifter)