Julegløgg

 
11-05-2011
Gløgg

Antal: 4 Pers.



7.5 dl. rødvin
2 dl. julebryg
1.5 dl. portvin
0.5 dl. whisky

Essens:
1.5 dl. vand
4 stk. appelsinskiver
2 stk. citronskiver
50 g. brun farin
4 hele kardemomme
1 hel ingefær
1 kanel stang
10 nelliker hele
100 g. rosiner
50 g. mandel splitter
Rødvinen (tag ikke den bedste du har) hældes op i en gryde, tilsæt nu, julebryg, portvin og whisky i nævnte rækkefølge; på en sådan måde, at det der kommes i, kun lige kan anes, men ikke dominerer smagen, (derfor vil angivne mængder være ca. mål, da ikke al vin og spiritus er lige sød/tør, eller stærk).

Gryden sættes over svag varme, varmes op lige til under kogepunktet (må ikke koge).

Imens gløggen varmer, mandelsplitter kommes i sammen med rosinerne (de forholdsvis mange rosiner i denne opskrift er pga. sukkerstoffet og smagen, frem for en større mængde farin).

Krydderierne kommes i en lille gryde med 1 1/2 dl. vand ( må gerne brækkes el. skæres lidt i stykker først ). De koger i 3-5 minutter, hældes gennem en sigte ned i gløggen, kommes tilbage i den lille gryde hvor de igen koger 3-5 min. i 1 1/2 dl. vand, (vent! med, at komme anden kogning i før til sidst).

Kom nu citron og appelsinskiver i inden der smages til med farin og det sidste afkog af krydderierne.





 
 
Find information om: guide mad madopskrifer guiden
(Hovedkategori: Madopskrifter)