Kransekage

 
08-05-2011
Nytår opskrifter

Antal: 8



500 g. ren marcipan
200-225 g. flormelis
1 lille æggehvide

Glasur:
flormelis
æggehvide
et par dråber edikke
Marcipanen æltes med flormelis og æggehvide til en smidig masse.

Rul dejen i pølser på tykkelse med en tommelfinger.

Skær pølserne ud i stykker, det første på 8 cm. det næste på 12 cm. fortsæt med at lægge 4 cm. til for hvert stykke. (der bliver ca. 8 stænger af denne portion)

Form hvert stykke til en ring og klem det spidst foroven (som tagrygge)

Ringene bages ved 200-225 grader i ca. 10 min. til de er gyldne.

Lad ringene køle af.

Glasuren piskes sammen af æggehvide og flormelis plus et par dråber edikke. Glasuren skal virke sej.

Hæld glasuren i en plastikpose og klip et ganske lille hul i det ene hjørne. Nu sprøjtes zigzagmønster på alle de afkølede ringe.

Ringene stables ovenpå hinanden og pyntes med flag, knallerter eller lign.





 
 
Find information om: mad guide madopskrifer guiden
(Hovedkategori: Madopskrifter)