Oksemørbradbøf med rødvinssauce

 
20-05-2011
Nytår opskrifter



700 gram Oksemørbrad, afpudset
0.5 tsk. Groft salt
Peber
25 gram Smør
1000 gram Kogte kolde kartofler

Sauce:

100 gram Skalotteløg
50 gram Smør
250 gram Champignoner, renset vægt
1 dl. Rødvin. uspec.
2 dl. Piskefløde 38%
0.25 tsk. Groft salt
Kulør
Løgene pilles og hakkes, champignonerne renses og skæres i skiver.

Løgene svitses i en pande i smør, herefter tilsættes champignonerne og løg og champignoner svitses i 3-4 minutter.

Rødvin og piskefløde tilsættes, og det hele koger ca. 5 minutter, eller til den er jævn.

Smages til med salt og peber, kulør tilsættes.

Hæld saucen over i en lille gryde og hold den varm.

Oksemørbraden befries for sener, skæres i 4 skiver, der bankes let med hånden.

Krydres med salt og peber og steges i letbrunet smør, ca. 3 min. på hver side. Kødet tages op og holdes varmt.

Nyt smør puttes på panden og de små kogte kartofler varmes heri.





 
 
Find information om: guide madopskrifer guiden mad
(Hovedkategori: Madopskrifter)