Rens rabarberne, skær bladene af og skyl dem. Skær dem i 3-4 cm. lange stykker.
Kom rabarber og sukker i en gryde og varm det under låg. Rør i det nogle gange. Lad blandingen småkoge i 6-8 minutter, så rabarberne bliver bløde. Lad dem derefter køle.
Til cremen blandes mælk, æggeblommer, kartoffelmel og sukker i en kasserolle. Lad blandingen blive jævn under omrøring. Hæld cremen op i en skål og lad den blive kold.
Pisk fløden stiv og smag den til med vanillesukker. Bland fløden i cremen.
Fordel vanillecremen i portionsglas og hæld rabarberkompotten rundt om.
Tips:
Har du travlt kan du i stedet servere kompotten med en vanillecreme tilberedt på et færdigt pulver. Energi KJ total 4640 (1104 kcal) KJ pr.Pers. 1160 (276 kcal) Vægt ialt 704 gram Vægt pr.Pers. 176 gram
Næringsindhold pr 100 gram Energi 659 KJ (156 kcal) Protein 2.3 gram Fedt 7.6 gram Kulhydrat 20.6 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede * Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat. Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Anbefalet dagligt indhold
(Energiprocent i opskriften)
|