Roastbeefen kommes i en gryde med kogende vand, så det dækker kødet helt. Småkoger i ca. 22-25 min. Kom herefter salt, peber og paprika på kødet, og brun herefter kødet på alle sider i ca. 12-15 min. (alt efter hvor rosa kødet ønskes) - vendes jævnligt undervejs -. Prøv evt. at stikke et stegetermometer i til sidst - det skal vise 58 grader. Hviler herefter i ca. 10 min. inden det skæres ud i tynde skiver.
Grøntsagerne:
Grøntsagerne renses og skæres meget groft ud. Kartoflerne vaskes og skæres i både. Løgene skæres også i både.
Kommes herefter i et smurt ildfast fad eller bradepande. Der kommes godt med krydderier på (salt, peber, bassilikum, hvidløgspulver - og groft chili, ikke for meget.
Hæld nu olie over grøntsagerne og vend det hele inden det sættes i ovnen.
Tilberedes herefter i ovn på 225 grader varmluft i 30-35 min. Alm. ovn er tilberedningstiden ca. 5 min. længere. Vend grøntsagerne et par gange undervejs. Stik evt. i grøntsagerne og se om de er sprøde - ikke hårde eller bløde.
Fedtfattig beanaisesovs:
Beanaisepulver hældes i en jævner med minimælk. Hældes herefter over i en gryde og tilsættes resten af mælken (lidt mindre end der står på Knorr-pakken) og varmes op under grundig omrøring - da der ikke er fedtstof i, kan det nemt brænde på!
Når sovsen begynder at koge skrues ned på svag varme, og der omrøres endnu ca. 3 min. Herefter er sovsen klar til servering.
|