Roastbeef med grøntsager i ovn

 
14-05-2011
Roastbeef



1000 g Roastbeef
6 store kartofler
4 gulerødder
1 lille aubergine
1 squash
1 stort løg
1 porre
Salt, peber, groft chili, paprika, hvisløgspulver, bassilikum
Oliven eller raps olie
2 breve Knorrs beanaise til sovs
Minimælk til sovs
Roastbeefen kommes i en gryde med kogende vand, så det dækker kødet helt. Småkoger i ca. 22-25 min.
Kom herefter salt, peber og paprika på kødet, og brun herefter kødet på alle sider i ca. 12-15 min. (alt efter hvor rosa kødet ønskes) - vendes jævnligt undervejs -. Prøv evt. at stikke et stegetermometer i til sidst - det skal vise 58 grader. Hviler herefter i ca. 10 min. inden det skæres ud i tynde skiver.

Grøntsagerne:

Grøntsagerne renses og skæres meget groft ud. Kartoflerne vaskes og skæres i både. Løgene skæres også i både.

Kommes herefter i et smurt ildfast fad eller bradepande. Der kommes godt med krydderier på (salt, peber, bassilikum, hvidløgspulver - og groft chili, ikke for meget.

Hæld nu olie over grøntsagerne og vend det hele inden det sættes i ovnen.

Tilberedes herefter i ovn på 225 grader varmluft i 30-35 min. Alm. ovn er tilberedningstiden ca. 5 min. længere. Vend grøntsagerne et par gange undervejs. Stik evt. i grøntsagerne og se om de er sprøde - ikke hårde eller bløde.

Fedtfattig beanaisesovs:

Beanaisepulver hældes i en jævner med minimælk. Hældes herefter over i en gryde og tilsættes resten af mælken (lidt mindre end der står på Knorr-pakken) og varmes op under grundig omrøring - da der ikke er fedtstof i, kan det nemt brænde på!

Når sovsen begynder at koge skrues ned på svag varme, og der omrøres endnu ca. 3 min. Herefter er sovsen klar til servering.





 
 
Find information om: mad guiden madopskrifer guide
(Hovedkategori: Madopskrifter)