Sushiris

 
10-05-2011
Ris

Antal: 8 Portioner



1 kg. sushi-ris
1 1/4 l vand
125 ml. sushi-vineddike
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
Vask risene i koldt vand. Kog dem i vandet i 22 minutter.

Sluk for varmen og lad risene stå og trække med låg i ca. 20 min.

Tilberedes i en tykbundet gryde.

Når risene er kogt, lægges de i en fladbundet skål, der ikke må være af metal. Pløj forsigtigt frem og tilbage med en træspatel.

Kog nu i en gryde vineddike, salt og sukker til en klar væske og tilsæt den derefter i en tynd stråle risene, så den bliver godt fordelt.

Rør forsigtigt rundt imens. Risene skal derefter afkøles (med en vifte) til de har kropstemperatur.





 
 
Find information om: guide guiden mad madopskrifer
(Hovedkategori: Madopskrifter)