1 kylling
1 pastinak
1 gulerod
4 hvidløgsfed
5 små skalotteløg
5 stilke timian
1 citron
1 dl oliven (med sten)
1 dl soltørrede tomater, skåret i tern
½ pakke cocktailtomater
3 laurbærblade
3 dl vand
Sovs:
sky fra stegesoen
½ spsk. tomatpuré
1½ spsk. Philadelphia-ost
lidt olivenolie
salt, peber og sukker
citronsaft
Læg stegesoen i blød.
Skræl rodfrugterne og skær dem ud i grove stykker. Skrub citronen og skær den i skiver. Pil løg og hvidløg, knus hvidløget med bagsiden af en kniv og skær cocktailtomaterne igennem. Bland alle ingredienser sammen i en skål.
Partér kyllingen i otte stykker, over- og underlår, bryst og vinger. Krydr med salt og peber. Fordel kylling og grøntsager i stegesoen og hæld vand på. Stil stegesoen i en kold ovn og sæt ovnen på 175 grader. Lad stegesoen stå i ovnen i cirka halvanden time.
Når kyllingen er færdig, svitses tomatpuré i lidt olivenolie. Si skyen ned i sovsen og lad den koge ind, til den har fået en god smag. Pisk Philadelphia-ost i og smag til med salt, peber, citronsaft og en knivspids sukker. Hæld sovsen over kyllingen og servér med for eksempel pasta eller ris.