Tvebakker

 
11-05-2008
Tvebakker



250 g. hvedemel
½ tsk. salt
50 g. sukker
1 ¼ dl. sødmælk eller fløde
25 g. gær
100 g. smør eller margarine
Tørdelene sigtes. Mælken opvarmes til 30 grader, gæren udrøres i lidt af denne og fedtstoffet smeltes i resten.

Alt sammenblandes og æltes, til dejen er blank og sej. Den hæves til det dobbelte.

Dejen gennemæltes, trilles til en eller flere pølser der udskæres i ensartede små stykker, som trilles til kugler.

Stilles på en smurt plade, efterhæves, bages svagt lysebrune i 7-8 minutter.

Udtages, afkøles lidt gennemskæres og tørres i ovnen ved svag varme, indtil tvebakkerne er ensartede lysebrune.

Dejen kan tilsættes kardemomme.





 
 
Find information om: mad guide madopskrifer guiden
(Hovedkategori: Madopskrifter)