Valnøddetærte

 
07-05-2011
Tærter



Dej:
150 g.hvedemel
120 g.blødt smør
85 g.sukker
1æggeblomme
1 spsk.vand

Fyld:
200 g.marcipan
1 dl.piskefløde
2æg
50 g.sukker
150 g.valnøddekerner

Pure:
1 1/2 dl.vand
50 g.sukker
250 g.frosne eller friske hindbær
Dej:

Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker og saml dejen med æggeblomme og vand.

Rul dejen ud og fordel den i en smurt tærteform.

Forbagt bunden ved 200 grader i 5 min.

Fyld:

Riv marcipanen groft og rør den sammen med fløde, æg og sukker.

Hak valnødderne og rør dem i fyldet.

Fordel fyldet på den forbagte tærtebund og bag tærten færdig ved 200 grader i 20 min.

Afkøl tærten.

Hindbærpure:

Kog vand og sukker til en klar lage.

Blend de rengjorte bær sammen med sukkerlagen.

Sæt pureen koldt, indtil den serveres til kagen.





 
 
Find information om: mad guiden madopskrifer guide
(Hovedkategori: Madopskrifter)