Vanilieis

 
07-05-2011
Isdessert

Antal: 4



3 dl.fløde
3æggeblommer
2-3 spsk.flormelis eller sukker
1 stykkevanille eller i spsk vanillesukker
2 dl.pisket piskefløde
Bland fløde, æggeblommer og sukker i en gryde, og læg den flækkede vanillestang heri. Varm blandingen igennem under kraftig piskning, til cremen er tyk, den må ikke koge. Lad cremen køle af. Pisk af og til i den. (Tag vanillen op). Smag cremen til med vanillesukker, hvis man ikke har brugt hel vanille.



Frys cremen 4-5 timer. Tilsæt den piskede fløde under omrøring, når isen er halvt frosset. Lad isen fryse færdigt.
Vend isen ud på et fad, eller skær den i skiver.



Serveres med friske eller syltede bær og frugt. Eller med chokoladesauce eller fugtsauce.

Bedømmelse: 9.03 af 10





 
 
Find information om: madopskrifer mad guide guiden
(Hovedkategori: Madopskrifter)