Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt.
Tilsæt melet lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når alt melet er blevet puttet i dejen, er den klæbrig. Det er helt i orden.
Dejen skal helst hæve i 12 timer i køleskab. Du kan dog sagtens godt lade den hæve i mindre tid, dog skal den mindst hæve i 2 timer i køleskabet.
Når dejen er hævet færdig, skal vi have den ud på en bageplade belagt med bagepapir. Dejen skal deles op i 2 brød. Det kan godt være lidt svært, idet dejen er meget klæbrig, men jo længere tid den har stået i køleskabet, jo nemmere bliver det. De 2 brød skal ca. være 10 x 25 cm. hver. Drys evt. lidt mel over brødet, når du har fordelt dem på bagepladen.
Ovnen skal varmes op til omkring 300 grader. Her skal brødet bages i 8 minutter og derefter skal man skrue ned til 200 grader, hvor brødet skal stå i yderligere 15 minutter.
|