Fastelavnsboller (fedtfattig)

 
13-05-2011
Fastelavnsboller



50 g gær
½ dl lunkent vand
2 dl skummet/minimælk
1 æg
2 spsk olie
500 g hvedemel

Fyld:
1 brev vanille kagecreme, rørt op med skummet/minimælk
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve lunt og tildækket i ½ time, imens kagecremen røres.

Slå dejen ned og ælt den godt igennem. Del den i 2 lige store dele. Udrul hver del til en firkant på ca. 30x30 cm.

Del hver firkant i 9 lige store firkanter. Læg en teskefuld kagecreme på hver, og saml de fire hjørner. Luk bollen godt omkring cremen, så den ikke løber ud under bagningen.

Bollerne efterhæver på bagepladen i ½ time.

Pensl med mælk og bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.

Bollerne afkøles og pyntes med cacaoglasur.






 
 
Find information om: mad madopskrifer guiden guide
(Hovedkategori: Madopskrifter)