Fastelavnsboller med creme

 
13-05-2011
Fastelavnsboller



Dej:
25 g. gær
2 dl. mælk
125 g. smeltet margarine
1 spsk. sukker
450 g. mel
2 æg
125 g. margarine

Creme:
1½ dl mælk
1 spsk. mel
1 tsk. sukker
1 tsk. vaniliesukker
Gæret opløses i den lune mælk. Smeltet margarine, æg, mel og sukker blandes i. Denne dej hæver ½ time.

I mellemtiden kan cremen laves. Varm alle ingredienserne op i en lille gryde til en jævn tyk masse, og lad det afkøle.

Rul de 125 g. margarine i dejen, og rul dejen ud med en kagerulle. Del dejen i 12 lige store stykker. Placer en klat creme på midten af hver, og pak dejen rundt om, så man former en bolle med creme i midten.

Stil bollen på en bageplade beklædt med bagepapir men samlingen nedad, så du får nogle pæne glatte fastelavnsboller. Bollerne skal efterhæve i 2 timer.

Bages ved 200 grader i 10-15 minutter midt i ovnen.








 
 
Find information om: guide guiden madopskrifer mad
(Hovedkategori: Madopskrifter)