Vejledende holdbarheder ved frysning. Det forudsættes at madvarene er pakket korrekt.
Kylling, hel: 12 måneder
Kylling, udskåret: 6 måneder
Hele stykker oksekød: 10 måneder.
Hakket kød: 4 mdr.
Magert svinekød: 6 mdr.
Fedt svinekød: 3 mdr.
Lammekød: 10 mdr.
Rugbrød: 6 mdr.
Mælk (undtaget kærnemælk, tykmælk og lignende,
der gryner ved frysning): 4 mdr.
Grøntsager: (blancheres først) 10 - 12 mdr.
Magre fisk (for eksempel torsk, rødspætter): 3 mdr.
Fed fisk (for eksempel sild, laks, makrel, røget fisk):
2 mdr.
Feta og andre fuldfede oste: 3 - 4 mdr.
Magre oste er ikke egnede til frysning.
Tilberedte retter: 1- 3 mdr. Jo federe retten er,
jo kortere fryseholdbarhed.
Det er bedst at tø frosne varer op i køleskabet. Det er mest skånsomt for maden, det begrænser bakteriers vækstbetingelser og det er mest energibesparende.
Frysetip: Kom resten af rødvinen i frysebakker og frys ned. Så har du altid et
pift til sovsen eller en gryderet. Gør det samme med flødeskum, der er tilovers.