Holdbarhed ved frysning

 
13-03-2011
Holdbarhed



Vejledende holdbarheder ved frysning. Det forudsættes at madvarene er pakket korrekt.

Kylling, hel: 12 måneder

Kylling, udskåret: 6 måneder

Hele stykker oksekød: 10 måneder.

Hakket kød: 4 mdr.

Magert svinekød: 6 mdr.

Fedt svinekød: 3 mdr.

Lammekød: 10 mdr.

Rugbrød: 6 mdr.

Mælk (undtaget kærnemælk, tykmælk og lignende,
der gryner ved frysning): 4 mdr.

Grøntsager: (blancheres først) 10 - 12 mdr.

Magre fisk (for eksempel torsk, rødspætter): 3 mdr.

Fed fisk (for eksempel sild, laks, makrel, røget fisk):
2 mdr.

Feta og andre fuldfede oste: 3 - 4 mdr.

Magre oste er ikke egnede til frysning.

Tilberedte retter: 1- 3 mdr. Jo federe retten er,
jo kortere fryseholdbarhed.

Det er bedst at tø frosne varer op i køleskabet. Det er mest skånsomt for maden, det begrænser bakteriers vækstbetingelser og det er mest energibesparende.

Frysetip: Kom resten af rødvinen i frysebakker og frys ned. Så har du altid et
pift til sovsen eller en gryderet. Gør det samme med flødeskum, der er tilovers.





 
 
Find information om: madopskrifer guiden mad guide
(Hovedkategori: Madtips)