Hvedegifler

 
11-05-2011
Morgenbrød

Antal: 16 stk.



50 g. gær
4 dl. vand
1 ½ tsk.salt
10-11 dl. hvedemel
Smuldre gæren ned i en skål. Hæld lunken vand over og opløs gæren.

Tilsæt salt og 8 dl af melet.

Arbejd dejen godt sammen i ca. 5 min.

Læg dejen op på et melet bord og ælt den i yderligere nogle min.

Det er vigtigt, at der hele tiden er nok mel på bordet.

Del dejen i 16 stykker.

Form stykkerne til runde boller og læg dem i et melet hjørne af bordet.

Lad bollerne hæve 10-15 min.

Rul bollerne flade og rul dem sammen.

Læg rullerne på plader og bøj dem til gifler.

Bag dem ved 250 grader på midterste rille i ca. 10-12 min. Giflerne kan køle uden klæde.





 
 
Find information om: guide guiden madopskrifer mad
(Hovedkategori: Madopskrifter)