Hvidvin

 
20-06-2010
H



Hvidvin er betegnelsen for den lyse eller gule vin som fremstilles af gule og grønne vindruer samt af blå druer, hvorfra skallen er fjernet efter at gæringen er startet.

Hvidvin produceres overalt, hvor der dyrkes vindruer, inklusive områder, hvor de blå druetyper ikke trives. Dette gælder specielt Nordeuropa, hvor bl.a. Rhin- og Moseldalen er eksempler herpå. Blandt andre områder, som er mest kendt for hvidvin er Alsace regionen i Frankrig samt visse dele af Californien i USA.

I Portugal produceres hvidvinsvarianten Vinho Verde med et svagt grønligt skær.

Visse hvidvine behandles specielt med henblik på videreforarbejdning til mousserende vin. Den mest kendte franske variant af mousserende vin kaldes Champagne efter det distrikt hvori den fremstilles, mens andre mousserende vine har andre navne.





 
 
Find information om: madopskrifer guiden guide mad
(Hovedkategori: Madleksikon)