|
|
|
|
1 - 10: Nyeste Madleksikon
|
|
|
|
|
|
|
|
Årgangsvin
(Madleksikon > Å)
|
|
Vin som udelukkende stammer fra den på etiketten angivne årgang. Slotsvin er altid årgangsvin. ...
|
|
|
|
Yoghurt
(Madleksikon > Y)
|
|
Yoghurt er surmælksprodukt. Det fremstilles af (homogeniseret) sødmælk fra ko, får eller ged, standardiseret til et fedtindhold på ca. 3,5%. Mælken varmebehandles og podes med Lactobacillus bulgaricus og Streptoco...
|
|
|
|
Fedtfattig form for ymer. Fedt: 1,5-1,8 procent. Anvendelse: Morgenmad, desserter, mellemmåltid, dressinger og bagning. Frysning: ikke velegnet. ...
|
|
|
|
Yams også kaldet cassava. En stivelsesholdig knoldfrugt der dyrkes i troperne. En rod kan opnå en vægt på op til 14 kilo. Roden koges og stampes og gæres evt., før den spises. Der findes giftige stoffer i den r&ar...
|
|
|
|
Er et krydderi.
Safran er det dyreste krydderi der findes. Safran er et gult krydderi, der stammer fra den tørrede tredelte dybrød griffel / støvfang fra safrankrokus. Der er også to kortere stilke i en gul farve, som m...
|
|
|
|
Er en biologisk familie af lange slanke fisk. Fra denne familie haves i Danmark den europæiske ål....
|
|
|
|
Panade er en dej af mel eller rasp og vand, mælk eller sammenpisket æg. Det anvendes til at drøje på farser samt i forbindelse med stegning.
...
|
|
|
|
Padderok
(Madleksikon > P)
|
|
Padderok er en meget gammel plante. Planten blomstrer ikke men har sporer i lighed med bregner. De overjordiske stængler er letdelte og bærer kranse af små skælformede blade, der er vokset sammen så de danner en skede ve...
|
|
|
|
Catering
(Madleksikon > C)
|
|
Catering var oprindelig levering af mad, drikke og toldfrie varer til fly, færger o.l. Senere udvidet til at omfatte leverancer af især halvfabrikata til storkøkkener og fast food-restauranter. I dag anvendes det også om saml...
|
|
|
|
Garniture
(Madleksikon > G)
|
|
Garniture betyder oprindeligt tilbehør. Idag forbindes ordet garniture hyppigst med "pynt".
Garniture, tilbehør, der serveres til hovedingrediensen i en tilberedt ret.
Det franske køkken lægger stor væg...
|
|
150 g.linser fra puy 1 bdt.Forårsløg 8soltørrede tomater 4-6gulerødder 250 g.rosenkål 2 spsk.basisdressing Basis dressing : 1 fedhvidløg, knust 1 tsk.dijonsennep ? dl.vineddi...
Hvis du har du materiale til katagorien "Madleksikon" så indsend det til os. Hovedkategori: Madleksikon