2 kg.lammekølle
Krydderblanding:
1 tsk. stødt ingefær
5 fed hvidløg
1 knsp. stødt kardemomme
1 stk. 3 cm lang kanelstang
8 nelliker
1 tsk. kommen
1 tsk. gurkemeje
1/2 tsk.cayennepeber
4 tsk.salt
4 tsk.citronsaft
Pasta:
2 1/2 dl.mandler
1 1/4 dl.rosiner
2 1/2 dl.yoghurt naturel
1/2 dl.honning
Krydderblanding:
Knus hvidløg, kanel, nellike og kommen fint eller findel det sammen med citronsaften på en blender. Bland det med de øvrige krydderier.
Stik nogle små huller i køllen og kom krydderblandingen i dem. Resten af blandingen stryges over køllen.
Pasta:
Findel mandler og rosiner på en blender sammen med yoghurt.
Smør køllen med denne pasta og pensl den til sidst med honning.
Kom safrantrådene i en lille skål og overhæld dem med kogende vand. Læg køllen i stegesoen og hæld efter 10 minutter safran og iblødsætningsvandet samt yderligere lidt vand over køllen.
Steg den under låg i ca. 2 timer ved 250 grader C.
Serveres med løse ris.