Masala:
0.5 dl. cashewnødder
3 tørrese chili
3 cm. frisk ingefær eller ½ tsk. stødt ingefær
5 cm. kanel
3 nelliker
3 fed hvidløg
2 spsk. lyse birkes
1 spsk. korianderfrø
1 tsk. kommen
Lammekød:
0.5 tsk. safrantråde
3 spsk. vand
6 spsk. ghee
2.5 dl. finthakket lød
2 tsk. salt
1.25 dl. yoghurt
750 g. lammekød kølle eller bov uden ben
2 spsk. finthakket persille
1 spsk. citronsaft
Masala:
Kom cashewnødder, chili, ingefær og 2.5 dl. koldt vand i et blenderglas og purer det. Knus kanen let. Kom den, kardemomme, nelliker, de pillede hvidløg, birkes, koriander og kommen i, og bland det sammen med det øvrige til pure.
Kom safrantrådene i en lille skål og hæld kogende vand på. Lad det trække i 10 minutter.
Varm ghee op i en stegegryde og svits løgene deri, til de er gulbrune. Kom salt, masala og yoghurt i. Kog det til ghee danner en hinde på overfladen.
Lammekødet skæres i ret store terninger. De kommes i gryden og vendes i saucen, til kødet er dækket af dem. Tilsæt safran og iblødsætningsvandet. Læg låg på og småsteg det i 20 minutter, mens der røres i det nu og da. Drys 1 spsk. persille på og lad det koge videre, til kødet er mørt.
Ved anretningen kommes retten i varm skål og drysses med den resterende persille og dryppes med citronsaften