Morgengifler

 
11-05-2011
Morgenbrød



50 gram Gær
2 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
1.5 dl. Vand
3 dl. Kærnemælk
2 Æg
700 gram Hvedemel
125 gram Margarine

Pensling:
1 Æg
Gær salt sukker lunkent vand blandes og henstår medens resten forberedes.

Kærnemælk lunes med plantemargarine i en kasserolle til margarinen er smeltet
de sammenpiskede æg blandes i.

Det hele blandes og der tilsættes mel til dejen slipper skålen men stadigvæk er let klistret.

Dejen hæver 1½ time.

Deles i 2 og hver dejklump rulles/trykkes ud til flade runde der skæres ud som lagkagesnitter og ruller fra den brede ende mod spidsen. 12 stk. af hver dejklump.

De formede gifler efterhæver 30 minutter. pensles med sammenpisket æg og bages ved 220 grader C. i varmluftsovn 1 10 min.

Sættes på rist til afkøling.





 
 
Find information om: madopskrifer guiden guide mad
(Hovedkategori: Madopskrifter)