Oksefilet i paprikasauce

 
27-07-2010
Stegeso opskrifter



1 kg. oksefilet uden fedt
salt
mild paprika
1 løg
1 1/4 dl. hvidvin
2 1/2 dl. fløde
mel
citronsaft

Puds fileten af og gnid den godt ind med salt og paprika. Læg kødet i den gennemfugtede stegesoen. Pil løget og læg det ved siden af kødet. Hæld hvidvin og halvdelen af fløden ved. Steg fileten under låg ved 250 grader i 45 minutter til 1 time. Tilsæt resten af fløden og jævn evt. saucen, smag til med citronsaft.

Anbring evt. et stegetermometer midt i filetten, så temperaturen inde i kødet kan aflæses. Hvis filetten ønskes gennemstegt skal termometret vise 68 grader 62 grader for middel, og skal filetten være rød må den kun blive 60 grader.

Serveres med pommes frites og grøn salat.





 
 
Find information om: madopskrifer guide guiden mad
(Hovedkategori: Madopskrifter)