Ost

 
04-07-2010
O



Ost er et fødemiddel lavet af mælk fra forskellige dyr ved at syrne denne med osteløbe eller forskellige mælkesyrebakterier. Som regel stammer mælken fra køer, men undertiden anvendes også mælk fra for eksempel geder eller får.

Typer af ost:

Oste kan opdeles efter deres fremstillingsmetode og grupperes således som æltet ost, fisket ost eller opstukket ost. Alternativt kan man opdele efter typen, dvs. som friskost, skæreost, skimmelost osv.

* Blåskimmelost
* Cheddar ost
* Danablu
* Danbo
* Emmenthaler
* Esrom
* Feta
* Fåreost
* Gedeost
* Gorgonzola
* Gouda
* Gruyère
* Havarti
* Hytteost
* Mascarpone
* Manchego
* Nisa
* Parmesan
* Peccorino
* Roquefort
* Rygeost
* São Jorge
* Stilton
* Myseost





 
 
Find information om: guiden mad guide madopskrifer
(Hovedkategori: Madleksikon)