Rugbrød

 
11-05-2011
Rugbrød



50 gram Gær
1 dl. Vand
4 dl. Kærnemælk
300 gram Rugmel, groft
1.5 tsk. Salt
400 gram Sigtemel
Gæren smuldres i dejfadet.

Hæld det lunkne vand over og rør gæren glat.

Lun kærnemælken forsigtigt og tilsæt den sammen med rugmel, salt og det meste af sigtemelet.

Ælt dejen godt og ælt mere sigtemel i lidt efter lidt.

Dejen skal slippe fadet uden at være fast og bastant.

Lad dejen hæve tildækket og lunt til næsten dobbelt størrelse ca 1½ time.

Ælt dejen let igennem på melet bord, form den og læg den i en smurt form.

Efterhæv til næsten dobbelt størrelse ca. 1 time.

Prikkes med en gaffel, pensles med vand og bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 1½ time.

Afkøles på rist.





 
 
Find information om: mad madopskrifer guide guiden
(Hovedkategori: Madopskrifter)