Rugbrød

 
01-10-2010
Brødopskrifter



2 dl surdej
700 g knækkede rugkerner
1 liter vand
400 g hvedemel
2 spsk salt
150 g hørfrø
150 g solsikkekerner
1 maltøl
2 spsk sukker
400 g groft rugmel
1. dag:
Surdej, rugkerner, vand, hvedemel, salt, hørfrø og solsikkekerner blandes sammen. Konsistensen skal være ret flydende. Stå i 24 timer ved stuetemperatur.

2. dag:
1 portion surdej (ca 2 dl) tages fra. Maltøl, sukker og groft rugmel blandes i massen. Konsistensen skal være sej og tyk som risengrød. Hele massen hældes i 2 store smurte forme og hæver ved stuetemperatur i 6 timer. Dæk de fyldte forme med et fugtigt viskestykke for at forhindre udtørring. Rugbrødene prikkes med en gaffel eller lignende inden de sættes i ovnen. Bages ved 200 grader C i 2 timer. Afkøles i ca. 2 timer.

Bedømmelse: 9.00 af 10





 
 
Find information om: guiden mad madopskrifer guide
(Hovedkategori: Madopskrifter)