Snobrød

 
08-05-2011
Brødopskrifter



500 gram Hvedemel
3 dl. Sødmælk
50 gram Gær
1 tsk. Salt
Luksus:
Mælken lunes og gæren opløses heri sammen med saltet. Melet blandes i og dejen æltes. Stil dejen et lunt sted til hævning 40-60 minutter afhængig af rumtemperatur.

Hurtig standart udgave:
500 g. hvedemel
1 brev tørgær
3 dl. vand
1 tsk. salt

Standarten:
Alle tørre dele blandes grundigt. Tilsæt vand lidt af gangen til dejen hænger sammen uden at klistre på fingrene. Ælt grundigt.

Fælles for begge opskrifter:
Sukker eller vanille sukker kan blandes i sammen med øvrige tørrer ingredienser.

Dejen deles nu i passende stykker (en lille knytnæve ca. 4-5 stk.) - Hvert stykke formes til en aflang pølse som rulles på snobrødspinden - husk at det skal dække spidsen på pinden så den ikke brænder - bages nu over glødebål eller gløder, til brødet er gyldent brunt og lyder hult når der bankes på det.

Tips:

Brug bambuspinde som du har renset eller hassel grene som er afbarket - andre typer grenen kan bruges men brænder let.





 
 
Find information om: guide mad guiden madopskrifer
(Hovedkategori: Madopskrifter)