Luksus: Mælken lunes og gæren opløses heri sammen med saltet. Melet blandes i og dejen æltes. Stil dejen et lunt sted til hævning 40-60 minutter afhængig af rumtemperatur.
Hurtig standart udgave: 500 g. hvedemel 1 brev tørgær 3 dl. vand 1 tsk. salt
Standarten: Alle tørre dele blandes grundigt. Tilsæt vand lidt af gangen til dejen hænger sammen uden at klistre på fingrene. Ælt grundigt.
Fælles for begge opskrifter: Sukker eller vanille sukker kan blandes i sammen med øvrige tørrer ingredienser.
Dejen deles nu i passende stykker (en lille knytnæve ca. 4-5 stk.) - Hvert stykke formes til en aflang pølse som rulles på snobrødspinden - husk at det skal dække spidsen på pinden så den ikke brænder - bages nu over glødebål eller gløder, til brødet er gyldent brunt og lyder hult når der bankes på det.
Tips:
Brug bambuspinde som du har renset eller hassel grene som er afbarket - andre typer grenen kan bruges men brænder let.
|