Stegt and i stegeso

 
27-07-2010
Stegeso opskrifter



1 and
2-3 æbler
125 g. svesker
evt. sukker
salt
mel
kulør

Fyld den rensede and med udblødte svesker og æblesnitter. Drys evt. lidt sukker ved frugten, hvis æblerne er meget sure. Sæt lår og vinger fast til kroppen med kødpinde og luk den ligeledes for neden, så fyldet ikke falder ud. Gnid anden med salt. Læg anden i den gennemfugtede stegeso. Steg den ved 250 grader i 1 ¾ til 2 timer, alt efter andens størrelse. Hæld skyen fra og lad den stå lidt, så fedtet nemt kan skummes af. Da der slet ikke tilsættes vand, er der ikke meget sky til saucen, men til gengæld er den kraftig. Jævn skyen, farv den med kulør og smag den til. For at få andeskindet rigtigt sprødt skal den stå i ovnen ved stærk varme evt. grillvarme nogle minutter. Anden er blevet køn brun under selve stegningen. Server rødkål, brunede kartofler og ribsgele til anden.





 
 
Find information om: mad guiden guide madopskrifer
(Hovedkategori: Madopskrifter)