Her er nogle gode råd når du skal fryse mad:
Sørg for tæt pakning
Man skal sørger for at madvarer er pakket helt tæt. Ellers kan der være årsag til vitamintab og dehydrering af madvarerne, og at de holder kortere.
Sørg for mærkning
Sørg for at madvareren er godt mærket. Pakkerne bør mærkes med minimum indhold og pakkedato. Skriften kan blive udtværet i fryseren, især hvis den er skrevet på plast. Der er derfor en god ide enter at skrive det på papir klistermærker eller klippe etiketten fra kødbakken eller andet og læg den med madvarer.
Frys hurtigt
Det er vigtigt, at madvarerne bliver frosset ned så hurtigt som muligt. Derfor er det en god ide, at pakkerne ikke er for store, gerne flade så kulden hurtigt kan komme til.
Prop ikke fryseren
Hvis du lægger for stor en mængde fødevarer i fryseskabet, så forringes fryseevnen, hvilket påvirker kvaliteten af de frosne fødevarer.
Overhold frysetider
Overhold frysetiderne for, hvor længe din mad kan holde sig.
Brug optøet madvarer hurtigt
Optøede fødevarer skal bruges så hurtigt som muligt. Frosten bevarer fødevarerne længere, men den dræber ikke de aktive mikroorganismer, som er med til at fordærve dem.
Afrim
Afrim din fryser jævnligt, så virker den bedst.
Ikke alt kan fryses
Vær opmærksom på at ikke alle fødevarer kan fryses.